Reviews

september 2017

Tijdens de Kunstroute Aalsmeer stond ik met mijn sieraden in de eerste kas. Echt super. Alle ruimte gekregen, heel gastvrij. Niets was teveel. Een geweldig weekend gehad.

 

F. H.

juli 2017

Wat een aanrader!

Dankzij vrijwilliger Arie Koningen (nogmaals hartelijk dank!) kregen ik en mijn gezelschap een verrassende, mooie en zeer interessante rondleiding. Wij genoten van een heerlijke wandeling langs een zeer grote hoeveelheid bloemen (mooie rozen!!), planten, groente en meer. En het was leuk en leerzaam om te zien en horen hoe het er in een bedrijfstak aan toe ging en gaat (museum, kassen, veiling, etc.). Je kan daarnaast ook nog een heerlijke rondvaart maken over de Westeinder Plassen - mooi en van commentaar voorzien door de schipper. Je kan genieten van oa. een heerlijke high tea in het nabij gelegen theehuis. En tot slot zijn er bloemen, groente, etc. te koop, om thuis heerlijk na te genieten van een bezoek aan al wat de Historische Tuin van Aalsmeer te bieden heeft.

 

M. H/G.

juli 2017

Hallo Renate,

 

Graag willen wij jou namens de familie van T laten weten dat ons dagje, afgelopen zaterdag 1 juli, in de historische tuin een groot succes was! Mede door jouw hulp hebben we een erg leuke familiedag gehad! Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Een dag vol interessante en leerzame elementen, maar wat hebben we ook enorm genoten van schipper Theo die vol passie en humor zijn verhaal deed! Complimenten ook voor de veilingmeester! Hij deed het meesterlijk! Dit was een verrassende leuke afsluiting voor ons allemaal! Nogmaals dank en wij wensen jullie heel veel succes met het behouden en onderhouden van de HISTORISCHE TUIN!

 

J & M van T

juni 2017

Goede avond Renate,

 

Vorige week zaterdag 24 juni jl. ben ik met familie en vrienden op bezoek geweest op de Historische Tuin Aalsmeer zoals afgesproken. Twee (voor mij bekende) mensen, dhr, J, Broere en dhr. J. van der Weijden hebben ons zeer goed rondgeleid en veel wetenswaardigheden met ons gedeeld. Zou je deze heren nogmaals willen bedanken hiervoor, want het was best een opgave om in een tijdsbestek van 5 kwartier het verhaal te doen.

En natuurlijk is dat niet helemaal gelukt, maar dat is niet erg. Integendeel zelfs. Voor nogal wat bezoekers is het aanleiding geweest om te besluiten zeker nog eens op bezoek te gaan!

Bedankt voor alles.

 

Met vriendelijke groeten

 

C. H.

Aalsmeer Flower Festival 2017 in de media

 

Reportage Hanoff Producties

Reportage RTV Noord-Holland

Amstelveenweb

Fotoverslag van OZ Export

Blooming Breeders

Bloemen en Planten Nieuws

Aalsmeer Vandaag

Nieuwe Meerbode

Zomercolumn van wethouder Jop Kluis

 

Aalsmeer Flower Festival juni 2017

Meneer Hoffscholte,

 

Ik ben inmiddels weer thuis. Het was een heel prachtige dag en wat heb ik ervaren hoe fijn het was dat u een en ander had uitgelegd enz.

Wat was het geheel goed georganiseerd. En: wat waren alle, ja alle mensen die je tegenkwam van de organisatie en in de verkooppunten en winkels vriendelijk en op de hoogte. Ieder leek helemaal voor zijn/haar taak gereed en bekwaam. Zoals gepland en u schreef heb ik het gedaan.

Tot slot die watertaxi: wat een plezierig eindtochtje was dat. De bootman Theo die dat leidde was zeer handig en vertrouwenwekkend en heel leuk zoals hij met ons toeristen omging. En inderdaad, die Historische Tuin, die Belle Epoque: wat een weelde om dat alles te hebben mogen zien.

Wat heb ik genoten van de KUNST van de bloemenpracht.

En dat uitstappen wat u voorstelde op het Drie Kolommenplein was het ei van Columbus.

De Galerie was prachtig, prachtig en de watertoren: die beklom ik niet omdat de trappen open waren en je dan dus de diepte inkijkt waarbij ik de laatste jaren dan hoogtevrees heb. Gesloten trappen zoals in de Sint Jan in Den Bosch beklom ik wel. Toch was het zeer de moeite waard die watertoren voor de rest te kunnen bekijken.

Meneer Hoffscholte: nogmaals: hartelijk dank.

 

Met vriendelijke groet,

 

C.C. van D.

juni 2017

Beste Renate en Nicky,

 

Ook langs deze weg onze dank voor de ontvangst en verzorging tijdens ons feestje gisteren. Niets dan lovende reacties van onze gasten. De veiling was voor velen een openbaring en het buffet werd alom geprezen. Speciale dank voor de vrijwilligers van de HT en de veilingmeesteres.

 

Met vriendelijke groet,

 

H.L.

mei 2017

Beste mevr. Lucke,

 

We kijken allemaal met een tevreden gevoel terug naar het bezoek op 18-5-2017, dat we allen, mede door uw medewerking, als erg geslaagd ervaren. Alles was goed, de koffie met de verschillende soorten gebak. Vervolgens de vaartocht met een opgewekte schipper, die veel over Aalsmeer en de Westeinderplassen wist te vertellen. De lunch in corridor met de vlotte bediening en daarna een rondleiding door enthousiaste vrijwilligers. De veiling op het eind was haast een feestelijke afronding dankzij een veilingmeester die de goede toon zette. Ook het weer werkte mee. Uiteindelijk konden we haast niet beter wensen.

 

Namens de excursie-commissie,

 

C den H

 

dots

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap