Stichting Historische Tuin Aalsmeer

Stichting Historische Tuin

In het begin van de zeventiger jaren ontstond bij een aantal Aalsmeerders - met name binnen de Stichting ‘Oud Aalsmeer’ -  de gedachte dat een aantal belangrijke facetten uit de rijke Aalsmeerse tuinbouwhistorie voor het nageslacht bewaard zouden moeten blijven.

 

Op 20 januari 1978 werd de Stichting Historische Tuin Aalsmeer opgericht. Deze draagt zorg voor het beheer en een goede en verantwoorde exploitatie van de Historische Tuin, inclusief alle onderhoud aan de tuin zelf, de opstallen, bescheiden en materialen.

 

Op 23 oktober 1978 werd de eerste aanplant gedaan door de toenmalige wethouder M. Jongkind van de ‘Koningslinde’ en op 15 mei 1982 werd de Historische Tuin officieel opengesteld voor het publiek. In 1995 werd het Tuinbouwmuseum geprivatiseerd. In juni 2007 is het 25-jarig jubileum gevierd.

De Historische Tuin is erkend als goed doel en heeft de Anbi status. 

dots

publicatiedatum: 28 oktober 2019
Winterstop

Het museum is gesloten voor bezoekers tot en met maart 2020. Wél kunt u op aanvraag de corridor en velingzaal afhuren.

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap