Opzet en werkwijze van de Historische Tuin

De doelstelling van het Tuinbouwmuseum  Historische Tuin kan als volgt worden samengevat:

 

"Het in stand houden van vroeger geteelde gewassen en vroegere opstanden, het bewaren van oude teeltwijzen en het verzamelen van bescheiden, voorwerpen en materialen die uit tuinbouwhistorisch oogpunt van belang zijn. Bij de opzet en inrichting van de Historische Tuin staat de historische waarde voorop en worden teeltmethoden en cultuurvormen opgenomen uit vroegere tijden met als jongste grens het jaar 1920 (voor kasrozen 1945)".

 

De Stichting draagt zorg voor het beheer en een verantwoorde exploitatie van de Historische Tuin, inclusief alle onderhoud aan de tuin zelf, de opstallen, bescheiden en materialen.

De vaste staf bestaat uit een 2 tal medewerkers Cees van Dam en Dick Maarsen. Zij worden geassisteerd door een groot aantal vrijwilligers op allerlei gebied.

dots

publicatiedatum: 28 oktober 2019
Winterstop

Het museum is gesloten voor bezoekers tot en met maart 2020. Wél kunt u op aanvraag de corridor en velingzaal afhuren.

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap