Beschermde planten

Alle Nederlandse botanische tuinen, waaronder onze Historische Tuin Aalsmeer, zijn aangesloten bij de koepelorganisatie Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. Samen zien wij het als onze missie om een bijdrage te leveren aan het behoud van biodiversiteit van planten in het kader van een duurzame wereld.

 

Om deze missie te realiseren committeren wij ons aan de NVBT criteria over het beheer van de plantencollecties en de wijze waarop deze worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek, natuurbehoud, tentoonstelling en/of onderwijs.

 

In dit kader kweekt de Historische Tuin Aalsmeer verschillende planten die bescherming tegen uitsterven verdienen. Vraag hiernaar tijdens uw bezoek!

 

dots

publicatiedatum: 28 oktober 2019
Winterstop

Het museum is gesloten voor bezoekers tot en met maart 2020. Wél kunt u op aanvraag de corridor en velingzaal afhuren.

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap