templates/page_agenda.html • Historische Tuin Aalsmeer
Jaar van Botanische Tuinen

Jaar van Botanische Tuinen

Datum: 4 april 2017 - 10:00 uur


Het belooft spectaculair te worden. 2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen, wat natuurlijk uitgebreid gevierd wordt. Alle activiteiten worden georganiseerd onder een nieuwe gezamenlijke identiteit en logo. Deze nieuwe identiteit benadrukt de samenwerking tussen de tuinen en staat recht in het hart van de doelstelling van de botanische tuinen: Botanic guardians, botanische tuinen als hoeders van de biodiversiteit.

 

Kroonjuwelen (22 april t/m 22 augustus)

Zo is er de tentoonstelling Kroonjuwelen. In 25 tuinen worden de meest bijzondere, meest uitzonderlijke en mooiste planten in de schijnwerper gezet. Sta versteld van de rijkdom van de collecties van de Nederlandse botanische tuinen en maak kennis met deze unieke planten. Sommige planten komen niet meer voor in het wild; sommige zijn ouder dan mensenheugenis; sommige leken uitgestorven en zijn toch weer herontdekt. Allemaal verdienen ze onze onverdeelde aandacht.


Hortus Chat

 

Nieuw is de app “Hortus Chat”, waarmee je kunt praten met planten. Deze app helpt je bij het leren kennen van de kroonjuwelen en maakt zichtbaar wat je anders niet snel opmerkt, terwijl je door de tuin wandelt. De Hortus Chat is te installeren op een niet al te oude smartphone. Voor IPhones is de app te vinden in de App Store en voor Android-toestellen in de Play Store.


Fête de la Nature (20 en 21 mei)

 

Op 20 en 21 mei 2017 staat heel Nederland in het teken van Fête de la Nature. Overal in het land kun je de natuur vieren en ook de botanische tuinen doen hier volop aan mee. Bezoekers aan de tuinen kunnen zichzelf dit weekend fotograferen als plant én ze kunnen genieten van een speciaal gemaakt Hortus ijsje onder het waardenmerk Hortus Botanic guardians.


 

 

Tuin als Lab (14 september t/m 31 oktober)

Planten communiceren met elkaar en met hun omgeving. Het is vaak te subtiel om waar te nemen voor mensen, maar met speciale apparatuur en proefjes kun je toch inzicht krijgen in deze bijzondere wereld. Wist je dat je met een stethoscoop de sapstromen van een boom kunt horen? Of dat je met een Kruidje-roer-me-niet een auto kunt aandrijven? Tuin als Lab opent op 14 september 2017 in de Botanische Tuin TU Delft.


Zadensymposium

 

Tot slot vindt op 25 november 2017 een symposium over zaden plaats: in de zaden ligt tenslotte de kiem van elke nieuwe plant. Het symposium wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT). Dit symposium markeert het officiële startsein voor het inrichten van een Zadenbank van Nederlandse wilde planten. Hierin werken Floron, Naturalis, Universiteiten van Nijmegen en Wageningen, NVBT en SNP samen.


dots

publicatiedatum: 4 april 2017
Jaar van Botanische Tuinen

2017 is het Jaar van Botanische Tuinen

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meldt u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap