Feest op de Tuin!

Feest op de Tuin!

27 oktober:

zaterDAG van de Aalsmeerse geschiedenis

 

 

De stichtingen Historische Tuin en Oud Aalsmeer vieren deze maand oktober gezamenlijk hun jubilea. Oud Aalsmeer bestaat inmiddels bijna 50 jaar en de Historische Tuin al 40 jaar.

Beide stichtingen willen dit jubileum graag samen met het publiek vieren. Inmiddels zijn er al een drietal bijeenkomsten geweest met als thema: ‘de toekomst van het verleden’. De laatste in de serie van vier wordt gehouden op zaterdag 27 oktober op de Historische Tuin.

 

Afsluiting van de jubileummaand met heel veel activiteiten

 

Er zal die middag op de Tuin van alles te doen zijn. U kunt bijvoorbeeld aansluiten bij een van de rondleidingen of uw eigen planten of bloemen kopen tijdens een veilsessie (15:00 uur) op de Jugendstil veilingklok uit de vroegere veiling Bloemenlust. Plantendokters zullen aanwezig zijn om al uw vragen op dat gebied te beantwoorden.

Er is een demonstratie ‘ambachtelijk gereedschap maken’ en bij de bijenstal kan de imker u alles vertellen over zijn interessante hobby.

Visser Rekelhof zal de liefhebbers graag vertellen over o.a. palingroken, verantwoord vissen en de visstand in de Westeinderplassen. En natuurlijk kunt u ook heerlijke jams en chutneys kopen, gemaakt van fruit van de Historische Tuin . Voorafgaand aan de veiling zal Dirk Jongkind om 14:15 uur een presentatie geven over het ontstaan van de tuinbouw in Aalsmeer.

Kortom een bezoek aan de Tuin zaterdag 27 oktober is beslist een aanrader!

Iedereen is tussen 13:30 en 17:00 uur van harte welkom op de Historische Tuin, ingang aan het Praamplein. De toegang is gratis!

 

dots

publicatiedatum: 1 november 2018
Winterstop

Vergaderen tijdens winterstop in het museum...

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap