Workshop vruchtbomen enten

Workshop vruchtbomen enten

Terug van weggeweest: Workshop Vruchtbomen Enten op 22 februari. Tuinchef Dick Maarsen in hoogsteigen persoon laat deze middag zien hoe appels en peren worden geënt. Plaats van handeling is de bloemenschuur, waar een select gezelschap na een korte instructie zelf aan de slag gaat.

 

We starten met het gereedschap. Het slijpen van uw messen krijgt de nodige aandacht tijdens de workshop. Dit precieze werkje blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht.

 

Voor iedere cursist zijn er voldoende onderstammen aanwezig. We bieden u ook de mogelijkheid om zelf nieuw te enten, indien u in het bezit bent van een appel-of perenboom in slechte staat. Neem in dat geval meerdere takken van 1-jarig gegroeid hout mee naar de cursus. Met een beetje geluk gaat u huiswaarts met een zelf geënte appel-of perentak.

 

U kunt zich aanmelden voor de workshop bij coordinator@historischetuinaalsmeer.nl. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!

 

Kosten: € 10,- p.p. (dit is inclusief een consumptie)

 

 

dots

publicatiedatum: 28 oktober 2019
Winterstop

Het museum is gesloten voor bezoekers tot en met maart 2020. Wél kunt u op aanvraag de corridor en velingzaal afhuren.

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap