AALSMEER FLOWER FESTIVAL

AALSMEER FLOWER FESTIVAL

Zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt de zesde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement verbindt bloemen met kunst en cultuur en laat bezoekers op twee locaties kennismaken met verrassende bloemsierkunst.

 

Aalsmeer Flower Festival is een cultureel dagje uit tussen de bloemen. Tijdens het evenement laten bloemdesigners fantastische creaties zien met verse snijbloemen en planten. De levendige kleuren, de inventieve presentaties en de combinatie met natuur, kunst en muziek zorgen voor een vrolijke dag uit voor jong en oud. Onder het thema Flora’s Finest worden de nieuwste trends in bloemdesign getoond.

 

De locaties zijn Historische Tuin Aalsmeer en het Flower Art Museum.

 

Het Flower Art Museum (Kudelstaartseweg 1, tegenover de watertoren), het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen. Onder leiding van arrangeur Marloes Joore gaat bloemsierkunst hier een spannende verbinding aan met beeldende kunst. Haar projecten zijn te vinden bij de tentoonstellingen Bloemen van Hoop en De Taal van Bloemen. Op het buitenterrein zijn workshops van o.a. Bloemies voor kinderen en volwassenen, demonstraties, bloemige snacks en een kinderspeurtocht. Ook de toekomstige attractie FloriWorld presenteert zich.

 

Wat is er tijdens het Aalsmeer Flower Festival op de Historische Tuin te beleven?
ALEXP DIGITAL ART Het is een uitdaging om het werk van AlexP te omschrijven. Hierbij een poging. Het kunstenaarsduo weet door middel van een computer processen te visualiseren of hoorbaar te maken. Zodoende ontstaat interactieve kunst, met beeld en geluid, veelal in een kleurrijke setting. De werken zijn geen spelletjes: het gaat om de ervaring, de beleving. Soms verzinnen toeschouwers zelf een spel en een doel.
Tijdens het Flower Festival vindt in de boerderij, zaterdag én zondag, een doorlopende interactieve voorstelling plaats, waar u zelf de hoofdrol in speelt! Word onderdeel van een kunstwerk met de videoinstallatie MAPP
ELIZE EVELEENS doet de styling en aankleding van de Tuin met tal van bijzondere projecten. Moderne bloemsierkunst vloeit hier samen met de natuurlijke omgeving van de Tuin. Zo zijn er onder meer drijvende objecten, een rariteiten kabinet, kolenhok-kunst en dient de buxus als ondergrond voor bloemen. Laat u inspireren door deze buitengewone arrangeur.
FLOWER CIRCUS In de shows van Flower Circus vermaken en inspireren bloementovenaars u met prachtige commerciële bloemstukken, terwijl de Ringmeester u zal informeren over de nieuwste bloementrends en -technieken. Kom genieten van deze boost van positieve bloemenenergie in de veilingzaal. Het hele weekend te zien.
VEILINGEN; zowel zaterdag als zondag om 13:00 én 15:00 uur wordt er geveild in de afmijnzaal. Tijd om dit spektakel eens mee te maken! Betreed de houten koperstribune en probeer een koopje te scoren in de kleinste veiling van Aalsmeer. De veilingmeesters maken u met plezier wegwijs in de wereld van de bloemenhandel.
ATELIER STEENGOED toont bloemrijke kunst van onder andere mozaïek. De resultaten van creatieve geesten van ons Tweede Thuis treft u in de bloemenschuur.
Voor LIVE MUZIEK wordt natuurlijk ook gezorgd. Het duo Primrose en duo George Carlo M en Steven Hupkens treden voor u op.
Voor een culinaire ervaring is er Het Tuinhuis, waar het heerlijk relaxen is op de gezellige terrassen.
Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van de watertaxi’s van Westeinder Rondvaart (versierd door Boerma Instituut) die over de Westeinderplassen varen tussen de twee locaties. Ook rijdt er een pendelbus.

Aalsmeer Flower Festival is 15 en 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn het hele weekend geldig en kosten € 10,- aan de deur of € 7,50 in de voorverkoop.

De online voorverkoop loopt nog t/m 14 juni. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis.

 

Voor parkeren wordt geadviseerd gebruik te maken van het parkeerterrein aan de Dreef in Aalsmeer. Er zijn ook fiets- en wandelroutes tussen de locaties beschikbaar.

 

dots

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap